Ana içeriğe atla

Translate

Önemli Açıklama!

Burada paylaştığım ve paylaşacağım her türdeki eser, tamamıyla ve yalnızca bana aittir. Farklı bir platformda, eserlerimden izinsiz alıntı yapanlara, eserlerimin tamamını veya bir kısmını kopyalayanlara karşı, her türlü hukuki süreci izleyeceğime emin olabilirsiniz.

Yalnızca kaynak gösterilmesi ve izin alınması koşuluyla alıntı yapılabilir.

Üstelik bu platformda; gelişmeyi desteklemeyen hiçbir eleştiri, dikkate alınmamaktadır...

Karakteristik Profiller Arası Geçiş





   Beyindeki Gizli Güçlerin Keşfi ve Farkındalık Sorunsalı


İyi de nedir bu farkındalık sorunsalı!?

Bu bölümde sizlere, en iyi şekilde '' farkındalık '' olarak tanımlanabilecek bir tür, meditasyon türünden bahsedeceğim. Meditasyon deyince aklınıza, özellikle Doğu Asya kültürlerindeki inanç biçimleri gelebilir. Bu düşüncelerinizde nitekim haklı olabilirsiniz, saygılarımı sunarım ama bunun, benim için inançla alakası yok.

Ben bu meditasyonu, beyindeki güçleri keşfetme konusundaki üst düzey bir yöntem olarak görüyorum.

Peki ya nedir bu ve daha doğrusu nasıl yapılır?

Çok basit sevgili okur, çok basit! Evinizde bulunan rahatça bir kanepeye veya koltuğa oturun. Eğer birkaç yastık desteğiyle rahatlığınızı garanti ederseniz yere de oturabilirsiniz, fark etmez. Fakat otururken sırtınızın keskin bir şekilde olması, daha doğrusu dik durmanız çok önemli! Ardından bu oturuş pozisyonunda, uzun zaman aralıkları boyunca hareket etmeden kalın. Bu hareketsizliğinizin ağrılara sebep olmasını engellemek için, her iki yanınızı da yastıklarla doldurmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Bu hareketsizlik neye yarar ki?

Meditasyonda kişi, aklını daha kısıtlı konulara yönlendirir. Sessiz kalıp aklı önemsiz ayrıntılara odaklayarak, dinginlik hissi yaratabilir. Örneğin, nefesinize odaklanabilirsiniz veya görüş açınızdaki herhangi bir nesneyi gözlemleyebilirsiniz. 

Bu şekilde meditasyon yapmak, gündelik hayattaki daha az ihtiyacımız olan, farklı bir deyişle harici rahatlamalarımızı azaltır. Bu sayede, biraz önce bahsettiğim gibi beyindeki gizli güçlerin keşfini de yapma fırsatı yakalarız.

Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim, bu arada böylesine nitelikli meditasyonu keşfetmemi sağlayan kitabı da sizlerle paylaşayım:

Kan Sanatı / Bonnie Macbird - Bir Sherlock Holmes Macerası

İsminden de öngörebileceğiniz üzere bu kitabı, özellikle Sherlock Holmes hayranıysanız ve hikayelerini ilgiyle takip ediyorsanız, mutlaka okumanızı öneririm. Kitabın özellikle son sayfalarında, farkındalık olarak tanımlanabilecek bu meditasyon türü hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz...

Yorumlar

Posta Kutusu

Ad

E-posta *

Mesaj *