Ana içeriğe atla

Translate

Önemli Açıklama!

Burada paylaştığım ve paylaşacağım her türdeki eser, tamamıyla ve yalnızca bana aittir. Farklı bir platformda, eserlerimden izinsiz alıntı yapanlara, eserlerimin tamamını veya bir kısmını kopyalayanlara karşı, her türlü hukuki süreci izleyeceğime emin olabilirsiniz.

Yalnızca kaynak gösterilmesi ve izin alınması koşuluyla alıntı yapılabilir.

Üstelik bu platformda; gelişmeyi desteklemeyen hiçbir eleştiri, dikkate alınmamaktadır...

NkO - 3 / Kıyafet Sorunsalı








   Pek ünlü oyuncu, sinema için en önemli ödül törenlerinden birisinde, ödüle layık görülüp teşekkür konuşması için kürsüye davet edildi.

" Kürsüye çıktığım anda benden beklenen sözler; içerisinde yer aldığım filmlere, o filmlerin yapımcılarına, bu ödüle layık gören kişilere, abartılı ve gereksiz övgülerden ibaret olacaktır. Bunun farkındayım ama buraya geldiğim an dikkatimi çeken detaylardan bahsedeceğim sizlere. Neden bu tip organizasyonlarda hanımefendiler, kıyafetleri için türlü türlü kararsızlıklarla baş etmek zorunda kalırken, erkekler tek tip bir takımla çıkageliyor? Başta bu durum, zaman içinde alışılagelmiş ve önemi olmayan bir konu gibi geldi. Belki de öyleydi ama bunun altında salt bir gerçeğin yer aldığına inanıyorum. Bu tamamıyla kadın ve erkeğin zihinsel farklılığına işaret eden bir olguydu. Bir yanda rengarenk kıyafetlerin içinde, karmaşık zihin yapısına sahip kadınlar; diğer taraftaysa her biri tek tip takım elbise giymiş, basit zihin yapılı erkekler... "

Ünlü oyuncu sözlerinin tesirini görmek istercesine, konukların yüzlerini inceledi. Koyu tonda mavi kot pantolonunun üzerine, sarı ve beyaz yatay çizgileri olan tişörtünü, onun üstüneyse taba renkli ceketini giymişti. Nitekim spor ayakkabısıyla da, diğer erkeklerden tamamen aykırı görünüyordu.

" Bu adam böylesi detayları neden dert ediniyor ki diye düşünebilirsiniz. Bunun karşılığında ben de şunu düşünüyorum. Buraya geldiğimden beri hangi hemcinsimle karşılaşsam, kıyafetimin ortama göre uygunsuz olduğunu belirtti. Şimdi soruyorum sizlere, siz niçin bu detayları dert ediniyorsunuz ki? Fakat benim cevabım net. Çünkü sizler, dış görünüşünü bile değiştiremeyecek kadar tembel veya korkak, ahmaklarsınız. Üzgünüm ama basit yapılı oluşunuzu göz önüne alırsak, bu ahmaklığınıza şaşırmıyorum bile. "

Salondaki erkeklerin arasında fısıltılardan oluşan bir uğultu duyuluyordu. O sırada oyuncuyu kürsüye davet edip biraz köşede bekleyen sunucu kadın ise, hayret ve utançtan donup kalmıştı. Onun bu halini gören oyuncu, hanımefendiyi zor durumda bırakmaktan çekinerek yeniden söze girdi.

" Tabii sıradışı konuşma tarzım sebebiyle kıymetli hanımefendiyi utandırmak istemem. Sizlerden kendisi için alkış istiyorum. " Alkış faslı bittikten sonra " bu ödülü ise, içinizdeki en şık beyefendiye armağan ediyorum. Tabii en şık olanı seçebilirseniz. " diyerek güldü ve ödülü önemsiz bir eşyaymışçasına kürsünün üzerine bırakıverdi. Kürsüden inen oyuncu, sunucu hanımefendinin önünde hafifçe diz çökerek elini kibar bir şekilde öptükten sonra ardına bile bakmadan salondan ayrıldı.

Yorumlar

  1. Kıyafetlerin nereye uygun olup olmadığını tartışıp duruyoruz. Oysa hiç sormuyoruz, acaba benliğimizi oraya sokmaya benliğimiz uygun mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Posta Kutusu

Ad

E-posta *

Mesaj *