Ana içeriğe atla

Translate

Önemli Açıklama!

Burada paylaştığım ve paylaşacağım her türdeki eser, tamamıyla ve yalnızca bana aittir. Farklı bir platformda, eserlerimden izinsiz alıntı yapanlara, eserlerimin tamamını veya bir kısmını kopyalayanlara karşı, her türlü hukuki süreci izleyeceğime emin olabilirsiniz.

Yalnızca kaynak gösterilmesi ve izin alınması koşuluyla alıntı yapılabilir.

Üstelik bu platformda; gelişmeyi desteklemeyen hiçbir eleştiri, dikkate alınmamaktadır...

NkO - 4 / Aynadaki Körlük








   Tartışma sırasında kendi çaresizliğini gizlemeye çalışan erkek, sen zaten kafanda kurmuşsun bunları, gibisinden çıkışır kadına. Erkeklerin bilmediği şey; kendilerince - kurma - diye adlandırdıkları zihinsel eylemin, aslında kadınların karmaşık zihin yapıları için rutin bir işlem olduğudur. Gerçi bunu fark edebilmiş olsalar, kadınları anlayabilirlerdi bir nebze.

Farkındalıktan yoksun erkek için daha acınası olan detay ise; kadınların bu rutin işlemi, sanıldığı gibi kendi içlerinde saklamayıp, çoğunlukla dışa yansıtmalarıdır. Bunu bazen sözleriyle, bazense tavırları, hatta bakışlarıyla ifade ederler.

Unutulmasın ki, kadın erkeğin aynasıdır. Erkek ise çoğu kez, aynada kendisini göremeyecek kadar kördür. Çünkü aynaya bakmaya, şahsiyet gerek. O da ne demek diye düşünüyor olabilirsiniz şimdi. Hani sizin şu kendi jargonunuzda adamlık dediğiniz sıfat var ya, hah işte o ama çok daha kapsamlısı...

Yorumlar

Posta Kutusu

Ad

E-posta *

Mesaj *